Bred uppslutning mot vapenexport till diktaturer!

Anna Ek, Sergels torg 16 mars. Manifestation för att stoppa Saudivapen. Foto: Karin Valtersson/Svenska Freds
Anna Ek, Sergels torg 16 mars. Manifestation för att stoppa Saudivapen. Foto: Karin Valtersson/Svenska Freds.

Jag är så himla glad för den breda uppslutning till demonstrationen mot vapenexport till diktaturer som arrangerades i fredags 16 mars. Grön Ungdom ringde oss på måndagen och undrade om vi inte skulle göra en bred manifestation med anledning av #saudivapen.

Det tog inte lång stund förrän alla ungdomsförbunden och S-kvinnor + Socialdemokrater för Tro och Solidaritet, Miljöpartiet liksom en rad organisationer ur det civila samhället också stod bakom: Rädda Barnens Ungdomsförbund, Kristna Fredsrörelsen, Amnesty Sverige, Diakonia, Teater Tribunalen, Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa och IKFF.

Manifestation mot vapenexport till diktaturer. Sergels torg 16 mars. Foto: Karin Valtersson/Svenska Freds
Manifestation mot vapenexport till diktaturer. Sergels torg 16 mars. Foto: Karin Valtersson/Svenska Freds.

Det kändes så himla fint. En glasklar markering mot regering och riksdag. Jag har bifogat mitt tal för er som vill läsa det.

Tack till Linda Nordlund från LUF som i sin avslutning uppmanade alla att skriva under vår misstroendeförklaring mot vapenexporten. Det var också roligt att det var en tidigare ordförande för Svenska Freds, Maria Ermanno Fäldner, och vår generalsekreterare Christoffer Burnett-Cargill som var konferencierer för eftermiddagen. Bästa hejaramsorna var det också. ”Beväpna tyranni, det vill inte vi!”

Christoffer Burnett-Cargill och Maria Ermanno Fäldner, konferencierer mot vapenexport. Foto: Karin Valtersson/Svenska Freds
Christoffer Burnett-Cargill och Maria Ermanno Fäldner, konferencierer mot vapenexport. Foto: Karin Valtersson/Svenska Freds

Ni kan se nästan hela manifestationen via Bambuser här.

Kommentarer inaktiverade för Bred uppslutning mot vapenexport till diktaturer!

Filed under Vapenhandel

Kommentarer inaktiverade.