Vem är i vägen för vem?

På flera ställen i landet vill Försvarsmakten stoppa utbyggnaden av vindkraftverk. I några fall har man gått så långt att man vill riva dem. Som senaste exempel kom i morse ett inslag på radion om att nu är det i Uddevalla som de anses ställa till problem för flygsäkerheten för Jas Gripen.

För det första måste jag då säga: se upp vindkraftsföretag i Thailand, Sydafrika, Ungern, Tjeckien, Nederländerna, Danmark, Brasilien, vilka är exempel på länder som köpt eller funderar på att köpa Jas Gripen.

För det andra: om nu vindkraftverk stör stridsflygen kanske vi ska satsa på ännu fler? Tänk vilket bra försvar gentemot andra länders invasioner som ligger runt hörnet och lurar. Vi skulle inte bara vara säkrade mot ett väpnat luftanfall, vi skulle också t-j-ä-n-a på det. Både ekonomiskt, energimässigt och ur miljösynpunkt.  Jag föreslår att vi inleder utbyggnaden på Gotland omedelbart, så kan Jan Björklund, Björn von Sydow mfl sova gott om nätterna.

Ja, nu ironiserar jag en smula. Men inte så mycket.

försvarsberedningens rapport från 2007 enades samtliga dåvarande riksdagspartier om att klimatförändringarna var det största hotet mot Sverige.

I ljuset av vad som kommit fram kring vindkraftverken kan jag inte annat än konstatera att försvarsmakten inte bara är det sämsta verktyget för att bemöta klimatförändringarna och de säkerhetsproblem som kan uppstå.

Man är ju själv en del av hotet.

Joyce Boswell windmills Don Quixote 600 by Peter Nicholson
Don Quixote by Peter Nicholson.

Kommentarer inaktiverade för Vem är i vägen för vem?

Filed under Försvarspolitik, Konflikthantering

Kommentarer inaktiverade.