Säkerhetspolitiskt bingo

Första dagen i Almedalen är avklarad på sommartorget och den enda programpunkten som hölls var utfrågningen av Bodil Ceballos (MP) om säkerhetspolitiken. Vi webbsänder alla arrangemang från Säkerhetspolitiskt sommartorg så alla som vill kan se seminariet oberoende av om man är på plats i Visby. Här kan ni se försnacket med Bodil Ceballos som utfrågades av Christoffer från oss i Svenska Freds och Petra från Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet.

Sedan var det dags för säkerhetspolitiskt bingo under partiledartalet. Det var nog ingen som fick bingo tror jag. Jag försökte lyssna efter orden på brickan medan Gustav Fridolin och sen Åsa Romson höll sina tal från Almedalsscenen.

4 av 25 prickades in: hot, demokrati, jämställdhet och utveckling fick jag det till. Någon som fått något annat? Vi insåg att ordet som fattades på vår MP-bricka var ”kunskap” eller alternativt ”skola”. Viktiga saker onekligen, men det hade nog kunnat få plats ett och annat ord till från bingobrickan.

Dåligt med säkerhetspolitik i MP:s tal
Miljöpartiet nämnde knappt säkerhetspolitiken i partiledartalet.

Bingobrickan kan hämtas på sommartorget inför varje partiledartal. Det är samma bricka varje dag. Och vi hoppas få in mer av säkerhetspolitik i Almedalen på sikt.

Kommentarer inaktiverade för Säkerhetspolitiskt bingo

Filed under Försvarspolitik, Kärnvapen, Konflikthantering, Vapenhandel

Kommentarer inaktiverade.