Vem är det som KÖR egentligen?

Vem är det som KÖR egentligen?
Ja, vem är det som KÖR egentligen?

Krigsmateriel för strid till Saudiarabien var budet idag alltså. Trots att vi ständigt fått höra från ISP, Ewa Björling (M) och Sten Tolgfors (M) att vi endast säljer så kallad övrig krigsmateriel till Saudiarabien. Vilket i och för sig är illa nog.

I princip alla journalister jag pratat med idag har häpnat över hur alla verkar skylla ifrån sig. De har frågat oss vem det är som bestämmer egentligen. Det är idag stört omöjligt att ställa någon tillsvars för en exportaffär, eftersom regeringen hänvisar till den ansvariga myndigheten ISP och ISP hänvisar till politikerna. Men det är myndighetschefen på ISP som självständigt fattar beslut om export. Och regeringen är ytterst ansvarig. Glasklart? Nej, knappast.

Sen kom ISP och berättade att det redan getts ett positivt förhandsbesked till Saudiarabien redan 2002. Nuvarande regering rycker därmed på axlarna och hoppas att saken därmed är ur världen eftersom de inte kan (läs vill) ändra på detta faktum.

Jag tycker det är ett mycket konstigt sätt att agera som regering.

Själva syftet med att leda ett land är väl ändå att man vill förändra det man tycker tidigare regeringar beslutat fel, för att istället införa den politik man själv företräder? Därmed borde det vara självklart att OM nuvarande regering velat stoppa krigsmaterielexporten till Saudiarabien, ja då borde man rimligen kunna ha gjort det.

Men, man var ju inte heller intresserad av att förhindra en förlängning av det militära samarbetsavtalet med Saudiarabien tidigare i våras.

Jag tycker det här är skit. Rent ut sagt.

SvDDN, Svt

Det bör även komma upp ett klipp i TV4:s Ekonominyheter under kvällen. Och så hittar jag inte intervjun jag gjorde med Rapport som sändes vid lunch.

Men, det har varit en rätt så okej dag ändå!

Uppdatering 22:18 se inslaget i Ekonominyheterna här och Rapport här.

Kommentarer inaktiverade för Vem är det som KÖR egentligen?

Filed under Försvarspolitik, Vapenhandel

Kommentarer inaktiverade.