Demokratikrav, var god dröj

Wow, vilken artikel!

Carl B Hamilton (FP) skriver om hot mot försvarsindustrin på Svd Brännpunkt och landar i att det är de rödgröna som är de största bovarna.

Jag är så klart jätteglad att någon tar upp frågor som vi i Svenska Freds är särskilt pigga på att läsa om i sluttampen inför valet! Men jag tycker det här är en mycket märklig artikel. Främst av två anledningar.

1. Även FP vill begränsa vapenexporten. Inga affärer till diktaturer är ett tydligt krav. Detta delar de sedan länge med (MP) och nu även förhoppningsvis (S) och (V). Jag och Allan Widman pratade exempelvis i Ekot om detta i våras, när allianspartierna inte lyckades övertyga Moderaterna om att samarbetet med Saudiarabien borde sägas upp. Även Birgitta Ohlsson har varit glasklar på den här punkten.

2. Men min favorit är nog ändå följande. Först säger Hamilton i inledningen av artikeln: ”Säkerhetspolitik och industripolitik ska inte blandas samman som på Socialdemokraternas tid”, för att sedan motivera sin tes med att: ”Den rödgröna politiken skulle få dramatiska konsekvenser för sysselsättning och inkomster för de orter och företag som berörs […] Det blir många arbetstillfällen som försvinner om de rödgröna kommer till makten och genomför sina ställningstaganden för att strypa Sveriges export av försvarsmateriel”.

Jag har stor respekt och är väldigt glad för de politiska krav Svenska Freds har lyckats driva igenom tillsammans med många av de mindre partierna i riksdagen. FP inräknat. Men alltså, kom igen nu Hamilton. Det här var riktigt dåligt.

Men, så blir det väl när industripolitik blandas ihop med säkerhetspolitik. Som på socialdemokraternas tid, ungefär.

Kan inte se, vill inte se
Kan inte se, vill inte se

Uppdatering 16:01

Peter Rådberg, (MP) har svarat Hamilton.

Kommentarer inaktiverade för Demokratikrav, var god dröj

Filed under Försvarspolitik, Vapenhandel

Kommentarer inaktiverade.