Världens längsta bokbord

Världens äldsta fredsförening på världens längsta bokbord
Fredsböcker och sms-kampanj mot vapenexport

Idag var vi med på världens längsta bokbord som arrangerades på Kulturfestivalen i Stockholm. Fredshösten har dragit igång!

Vi hade inte bara böcker till salu, utan berättade även om vår SMS-kampanj som vi har valt att rikta mot den nya försvarsexportmyndigheten. Dess uppgift: att med start från 1 augusti driva på och stödja svensk vapenexport.

Vi tänkte därför så här: Myndigheten har fått 38 miljoner till sitt förfogande det första halvåret. Vi vet att många upprörs av det faktum att Sverige exporterar vapen till diktatuter, krig och MR-kränkande länder. Vi vet också att vi inte har 38 miljoner till vårt förfogande för att lansera en motkampanj. Men vi är villiga att ta fajten med de små medel vi har. Och ju fler som stöttar oss, desto mer kan vi påverka och granska. Men framför allt – försöka stänga myndigheten.

Genom att sms:a ”38fred” till 72950 kan man stödja vårt arbete mot vapenexporten. Meddelandet kostar 38kr + sms-avgift. 33,70 går till oss.

Den hittills relativt okända myndigheten har debatterats två gånger i radio under sommaren. I Studio ett och P1 Morgon.

Stort tack till förlaget Max Ström för att ni skänkte böckerna ”Fred! 100 röster mot våld och krig” samt ”Krig och kärlek”.

Vi kommer göra vårt yttersta för att det ska bli fler debatter och granskande inslag om vapenexport och fredsfrågor i den kommande valspurten. På återseende!

Kommentarer inaktiverade för Världens längsta bokbord

Filed under Försvarspolitik, Vapenhandel

Kommentarer inaktiverade.