SMS mot vapenexporten

Sista debatten på Almedalsveckan är över. Sista trumsolot på Peace and Love är levererat. Tälten är nerpackade och svettiga seminariesalar är ett minne blott. Sommaren är här. Nu tar vi semester och laddar batterierna, lättar lite på snörningen i boxningshandskarna och lutar oss tillbaka i solstolarna. I augusti är vi redo att fajtas för fred igen!

Men låt mig ändå summera vad vi hittat på de senaste veckorna. Vi har inte bara varit i Almedalen. Peace and Love-festivalen i Borlänge fick besök av ett grimasglatt gäng från Svenska Freds som uppmanade festivalbesökarna att göra en grimas mot Jas. Resultatet av kampanjen kan ni se här. Över 200 galna ansikten 🙂

Vi lanserade också vår första sms-kampanj någonsin. Skicka sms du också och hjälp oss i vårt arbete mot vapenexport!

Almedalsveckan sa bara svisch och så var den över. Jag nämnde tidigare de debatter vi var med i och favoriten ”Debattboxning om vapenexport” var lika rolig det här året som förra. Jesper W från Kristna Freds tog sig an Annicka Engblom (M), Maja Å sparrade med Andreas Ekman från ISP och jag fick jabba med Rosita Runegrund (KD).

Vapenlobbyn var ett annat seminarium som vi arrangerade. Vi kommer inom kort att släppa en rapport på det temat. Redan president Eisenhower varnade i sitt avslutningstal för hur det militärindustriella komplexet utövar inflytande på försvars- och säkerhetspolitiken. I Sverige är vi inte förskonade på något sätt. Så håll utkik. Det kommer bli mycket spännande det här!

Kommentarer inaktiverade för SMS mot vapenexporten

Filed under Konflikthantering, Vapenhandel

Kommentarer inaktiverade.