Internationella fredsdagen

Är det inte ironiskt att regeringen, just idag på internationella fredsdagen, lägger fram sin budgetproposition som bland annat vill införa en särskild myndighet för att främja vapenexporten?

Vi skrev för en tid sedan ett remissvar på den hårt kritiserade ”Stödutredningen”. I helgen intervjuades Sten Tolgfors om just en sådan myndighet. Och idag finns vi på Newsmill: ”Nej till vapenindustrins nya lobbymyndighet

Regeringen vill också satsa på att ta fram en ny radarjaktrobot till Gripensystemet för att göra det långsiktigt och trovärdigt. I så fall kommer man binda upp sig igen på flera år framöver i ytterligare ett projekt som inte behövs. Annat än för att med skattemedel gynna industrin i Sverige då vill säga, vars eventuella vinster landar i utländska aktieägares fickor.

Helt barockt!

Vi har dessutom en artikel i Aftonbladet (på nätet) om att Carl Bildt måste sätta mer press på USA att upphöra med krigföringen i Afghanistan.

Och så stod våra fantastiska eldsjälar Sara, Jonna, Olle, David och Anna vid Slussen i Stockholm tidigt imorse mitt i morgonrusningen och delade ut fredspins och information om fredsdagen. 700 stycken för att vara exakt. Stiligt jobbat!

Fredsdagen

1 kommentar

Filed under Försvarspolitik, Försvarsutgifter, Konflikthantering, Vapenhandel

One response to “Internationella fredsdagen

  1. Inte enbart ironiskt- det är väl deras taktik- hyckleri och dubbelmoral!
    Stor skam för vårt land!
    Bra att du sätter på ljuset Anna!
    Tack !