Inte var det mitt fel!

”Att svenska vapen dödar barn och civila i många delar av världen är ett logiskt resultat av ett lands val att delta i global krigsproduktion, men att Sverige nu kan komma att katalysera­ storkrig i Latinamerikas oroligaste hörn går långt utöver det självklara; det är historiskt. 

Avslöjandet att Bofors pansarskott AT4 via Venezuela hamnat hos den colombianska och av EU terrorstämplade Farcgerillan, ökänd för knarkhandel och kidnappningar, reser flera men framför allt en fråga: Vad vet Sverige och Bofors egentligen om de venezuelanska och colombianska staternas natur? Inte mycket, verkar det. Storyn är långt större än en urspårad vapenaffär och dess slut kan bli katastrofalt.”

Så inleder Magnus Linton sin analys i dagens DN angående skandalen kring svenska vapen hos FARC och vad det egentligen är som sker i Colombia respektive Venezuela. Kika gärna på resten av den mycket läsvärda artikeln här.

Inte är det vårt fel inte att gerillan har svenska vapen i sina händer, säger Saab Bofors Dynamics. ISP menar att det är väldigt ovanligt att sådant här händer. Nä just det. Inte kan någon i Sverige ha gjort fel. Det MÅSTE ju bara vara någon annanstans det brustit. I en annan tid. Och gärna väldigt långt borta.

Se även: skandalen leder till att Chavez kallar hem Colombiaambassadören och Sverige – var god dröj.

Kommentarer inaktiverade för Inte var det mitt fel!

Filed under Vapenhandel

Kommentarer inaktiverade.